woensdag 3 juni 2015

Tien tips om beter in je vel te komen.

Hoi allemaal, ik kwam in een boekje tien tips tegen wat er voor zorgt dat je beter in je vel komt. Het lijkt mij leuk om deze tips met jullie te delen.



Zie de schoonheid in jezelf.
Niemand is perfect. En iedereen heeft zijn mooie kanten. Het is goed voor je zelfwaardering dat je niet (altijd) aan de imperfecties van je lichaam ergert, maar je wel verheugt over je mooie kanten.

Weg met onzekerheid.
Er bestaan veel manieren om je eigen waarde te nekken, met als grootste probleem het focussen op eigen zwaktes, zoals 'ik heb geen humor, ik ben niet zelfbewust genoeg, ik ben te dik'. Het niet toelaten van die gedachten is heel goed voor psyche, vooral omdat die gedachten niets in positieve zin veranderen.

Neem jezelf niet te serieus.
Iedereen heeft wel eens pech. In plaats van te broeden op jouw eigen zwakheden, kun je veel beter om je 'domheid' lachen.

Buig kritiek positief om.
Je kunt altijd op twee manieren omgaan met kritiek, zoals 'je had niet je beste dag toen je je make-up aanbracht!' Je ergert je, of je denkt: vandaag dan niet, maar morgen zie ik er beter uit dan jij!

Geniet van het leven.
Wie naar een feestje gaat met de instelling 'dat wordt vast saai'heeft zeker geen leuke avond. Als je geniet van het leven, je verheugt op dingen die komen gaan en daar positief tegenover staat, wordt jouw leven niet alleen gemakkelijker, maar word je zelf ook aantrekkelijker!'

Wees open.
Wie interesse toont in anderen, krijgt vaker sympathie. Dus als je de ander vriendelijk en vrolijk tegemoet treedt, glimlacht en hem of haar aardig aanspreekt, zo kom je aantrekkelijk over.

Wees jezelf.
Niets is minder aantrekkelijk dan een grijze muis in de massa. Houd vast aan wat je juist en goed vindt, en blijf bij jouw eigen persoonlijkheid.

Meet je niet aan anderen.
Er is altijd wel iemand te vinden die rijker, slimmer, grappiger, stijlvoller, enzovoort is dan jezelf. Het levert je niets op, jezelf aan andere meten. Vertrouw in plaats daarvan op jezelf.

Accepteer het leven.
Natuurlijk kan alles veel beter. Maar ook veel slechter! Accepteer jezelf en jouw leven, zoals het nu is. Je wordt meer tevreden, meer ontspannen en komt dus ook positief over.

Overwin nutteloze grenzen.
Je hoeft niet elke beperking te accepteren. Spring gewoon eens over je eigen schaduw heen. Je mag best eens een beetje gek doen. Dat is superleuk en vergroot je gevoel van eigenwaarde.



Dit waren de tips om beter in je vel te komen! Ik vind het persoonlijk hele goede tips het is helemaal niet belangrijk om continue met andere bezig te zijn. Jij daar bent leuk zoals je bent! Liefs Michelle. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten